Crnogorska i britanska policija ostvaruju dobru međunarodnu saradnju
Foto: MUP

Oproštajna posjeta Kemp ministru Nuhodžiću

Crnogorska i britanska policija ostvaruju dobru međunarodnu saradnju

Crna Gora i Velika Britanija ostvaruju kvalitetnu policijsku saradnju, a njenom jačanju je posebno doprinijela intenzivna razmjena informacija u borbi protiv organizovanog kriminala, ocijenjeno je na sastanku ministra unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić i odlazeće ambasadorke Velike Britanije u Crnoj Gori Alison Kemp.

U oproštajnoj posjeti odlazeće ambasadorke, Nuhodžić je ocijenio da je rezultat dobrih odnosa policije dviju zemalja i nedavna zaplijena viće količine droge.

Iz MUP-a su saopštili da se, ministar zahvalio ambasadorki Kemp na predanom radu i ličnoj posvećenosti unapređenju bilateralne saradnje dviju zemalja, kao i snaženju ukupnih kapaciteta Crne Gore da odgovori zahtjevima na putu evropskih integracija.

"Ukazao je na značaj kontinuirane podrške koju Velika Britanija pruža Ministarstvu unutrašnjih poslova, naročito u pravcu bolje tehničke opremljenosti Kriminalističke policije. Posebnu zahvalnost uputio je ambasadorki za ekspertsku i finansijsku pomoć u realizaciji projekata borbe protiv nasilja u porodici i sklapanja dječijih brakova", navodi se u saopštenju.

Dodali su da se Kemp zahvalila ministru Nuhodžiću na prijateljskom prijemu tokom njenog mandata i ocijenila da je Crna Gora ostvarila značajan napredak u oblasti vladavine prava.

"Pohvalila je transparentnost Ministarstva unutrašnjih poslova, kao i intenzitet saradnje sa civilnim sektorom. Takođe, ambasadorka je potvrdila spremnost Velike Britanije da nastavi sa pružanjem podrške daljem unapređenju rada Ministarstva unutrašnjih poslova i Uprave policije na planu suzbijanja svih oblika kriminala", poručuje se u saopštenju MUP-a.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.