U Africi broj potvrđenih slučajeva koronavirusa premašio 800.000
Foto: AP

U Africi broj potvrđenih slučajeva koronavirusa premašio 800.000

Ukupan broj potvrđenih slučajeva korona virusa u Africi je premašio 800.000, objavio je Afrički centar za kontrolu i prevenciju bolesti.

Više od polovine ukupnog broja prijavljenih slučajeva na tom kontinentu s 54 zemlje je u samo jednoj od njih, Južnoj Africi, prenosi Beta.

Infekcije se sada brzo širi i u drugim zemljama, uključujući Keniju, ekonomsko središte Istočne Afrike, sa više od 16.000 slučajeva.

Afrika je bila zabrinjavajući slučaj i prije nego što je prvi slučaj prijavljen na tom kontinentu 14. februara, pošto je u januaru Svjetska zdravstvena organizacija u deklaraciju o globalnom zdravstvenom vanrednom stanju, navela da je opasnost za Afriku to što je njen zdravstveni sistem nedovoljan.

Afrika je najmanje opremljena na svijetu, pa zdravstveni stručnjaci upozoravaju da bi virus mogao da vrlo dugo ostane nesuzbijen u dijelovima tog kontinenta.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.