Furtula odgovorio DPS-u: Otvorite oči i prošetajte ulicom plača bjelopoljske privrede
Ivan Furtula

Furtula odgovorio DPS-u: Otvorite oči i prošetajte ulicom plača bjelopoljske privrede

"Znam DPS-ovci da vam nije lako. Dobili ste zadatak da branite neodbranjivo. U pokušaju da uvredama i kvalifikacijama na račun Socijalista i mene lično prikrijete surovu bjelopoljsku realnost, suočili ste se sa problemom u sopstvenim redovima. Očigledno da niste mogli naći nikog iz Bijelog Polja da svojim imenom i prezimenom potpiše Vaše smiješno reagovanje na činjenice koje smo iznijeli", naveo je u saopštenju predsjednik Socijalista Bijelo Polje, Ivan Furtula.

Iz Opštinskog odbora Demokratske partije socijalista Bijelo Polje, juče su pozvali Socijaliste da se "prošetaju Bijelim Poljem i konačno "otkriju" da žive u gradu u kojem se realizuje najviše projekata u Sjevernom regionu".

"Složiću se s Vama u jednom – Bijelo Polje jeste višestruki rekorder u Crnoj Gori.

Na prvom smo mjestu po količini novca koji dobijamo iz Egalizacionog fonda, što nas svrstava na vrh liste finansijski slabijih opština u Crnoj Gori, jer je ovaj Fond instrument podrške slabije razvijenim opštinama.

Držimo crnogorski rekord u iseljavanju - po zvaničnim podacima Monstata Bijelo Polje je opština sa najvećim brojem stanovnika koji su se preselili u druge gradove ili države.

Rekorderi smo i po broju zatvorenih fabrika, zato DPS-ovci umjesto virtuelne stvarnosti u kojoj živite po nalozima šefova, vratite se u surovu bjelopoljsku zbilju, otvorite oči i prošetajte ulicom plača bjelopoljske privrede gdje ćete vidjeti nekadašnje, a sada nepostojeće fabrike - Voćara, Knjigopromet, Lenka, Vunarski kombinat, Imako, Petoljetka, Bjelasica,Vinilplast i druge", naveo je Furtula u saopštenju.

Koristi kako dodaje priliku i "da edukuje DPS Bijelo Polje".

"Pošto znam da Vam nije dozvoljeno da mislite svojom, već samo glavom Vladom Crne Gore i da vam je zabranjeno da vjerujete onome što Socijalisti govori, iako znate da je svako naše slovo tačno. Na listi razvijenosti opština koju je na osnovu konkretnih kriterijuma sačinilo Ministarstvo ekonomije Vlade Crne Gore naše Bijelo Polje se, zahvaljujući vašoj politici, nalazi na začelju, preciznije tek na 17 mjestu", zaključuje Furtula.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.