Tomašević Opštoj bolnici u Pljevljima donirao mobilni ultrazvuk
Foto: PV Informer

Donacija vrijedna 15 hiljada eura

Tomašević Opštoj bolnici u Pljevljima donirao mobilni ultrazvuk

Opšta bolnica u Pljevljima od danas je bogatija za mobilni utrazvučni aparat najsavremenijih karakteristika.

Vrijednost aparata je 14.995 eura, a sredstva za njegovu kupovinu obezbijeđena su iz donacije poznatog crnogorskog reprezentativca porijeklom iz Pljevalja, fudbalera Žarka Tomaševića, koji je pljevaljskoj bolnici donirao 20.000 eura.

Aparat ima tri sonde: linearnu, konveksnu i kardiološku i zbog svojih izuzetnih karakteristirika značajno će unaprijediti dijagnostiku u našoj ustanovi. Koristiće se za internističke i kardiološke pacijente, kao i za ultrazvuk kukova kod beba na dječjem odjeljenju.

Kako je Opšta bolnica u Pljevljima paviljonskog tipa, ovaj aparat, zbog mobilnosti, tj.mogućnosti brzog i lakog transporta od jedne do druge odjeljenske jedinice doprinijeće rastrećenju RTG kabineta u kojem je do sada rađena sva dijagnostika, smanjiće se transport pacijenta između paviljona, a zdravstvenim radnicima omogućiti komforniji uslovi za rad.

U danima borbe protiv pandemije koronavirusa, ovaj aparat će omogućiti bržu  i kvalitetniju dijagnostiku i kod Covid-19 pacijenta u toj ustanovi.

Preostali novac (5.000 eura) od donacije Tomaševića biće upotrijebljen za nabavku dodatne medicinske opreme ili sredstava u skladu sa potrebama.

PV Informer

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.