Idealna poslastica: Mafini sa limunom
Ilustracija

Idealna poslastica: Mafini sa limunom

Fantastična poslastica sa limunom.

Sastojci:

2 jaja

150 g margarina

150 g šećera

2 limuna

225 g brašna

25 g gustina

kašičica praška za pecivo

1/2 kašičice sode bikarbone

200 g skuvanog i prohlađenog pudinga od vanile

125 g šećera u prahu  

Priprema:

Zagrijte rernu na 200 stepeni. Razdvojite žumanca i bjelanca. Kremasto umutite margarin, šećer i žumanca.

Operite dobro koru limuna pod vrelom vodom. Izrendajte limun i iscjedite sok. Odmjerite pet kašika soka i dodajte u krem, zajedno sa korom.

U drugoj posudi za mješanje pomiješajte brašno, gustin, prašak za pecivo i sodu bikarbonu, pa umiješajte u krem. Mikserom pjenasto umutite bjelance i pažljivo umješajte u krem.

Staviti korpice u rupe na plehu za mafine i sipajte tijesto. Pecite oko 20 do 25 minuta.

Kada se ohlade, odvojite ih pažljivo od korpica i svaku presjecite popreko, a zatim napunite sa malo pudinga od vanile. Vratite u korpice.

Za glazuru izmiješajte šećer u prahu sa kašikom limunovog soka i prelijte preko mafina. Po želji ukrasite korom od limuna.

Prijatno!

 

Stvar ukusa 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.