Ugašen požar na brodu američke mornarice, povrijeđeno više od 60 članova posade i civila
Foto: Tanjug

"Jedan od najgorih incidenata"

Ugašen požar na brodu američke mornarice, povrijeđeno više od 60 članova posade i civila

Nakon četiri dana konačno je ugašen požar na američkom ratnom brodu "Bonom Ričard" u San Dijegu.

To je ujedno i jedan od najgorih incidenata posljednjih godina, saopštila je danas mornarica.

Upravnik broda, admiral Filip Sobek, nazvao je posljednja 24 sata na brodu "nevjerovatnim" i istakao da je u pojedinim djelovima broda temperatura zbog požara bila i do 1.200 stepeni farenhajta, prenosi AP.

Zbog požara brod se nagnuo na jednu stranu, a pod težinom vode koja je bačena na njega, međutim, Sobek kaže da je brod stabilan i održiv, ali da će trebati vremena da se procijeni šteta.

Iako je plamen ugašen, toplota je ostala, a mornari su morali da pregledaju svaki dio prostora na brodu kako se ne bi na nekom od mjesta ponovo razbuktala vatra.

Brod je bio u luci već dvije godine gdje se vršila njegova rekonstrukcija vrijedna 250 miliona dolara, kada je došlo do požara, a dodaje se da će istragom biti utvrđeno kako je do požara došlo.

Kako se navodi, sa broda je bezbjedno evakuisano oko 160 mornara, a povrijeđeno je više od 60 mornara i civila koji su radili na brodu.

Oni su zadobili lakše opekotine i nagutali su se dima.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.