SNP Gusinje: Vandalski čin rušenja kapije i ograde oko Crkve Svetog Vasilija Ostroškog
Foto:SNP

SNP Gusinje: Vandalski čin rušenja kapije i ograde oko Crkve Svetog Vasilija Ostroškog

Socijalistička narodna partija najoštrije je osudila vandalski čin rušenja kapije i ograde oko Crkve Svetog Vasilija Ostroškog u Gusinju i pozvala nadležne organe da u najhitnijem roku reaguju i stanu na put ovom divljačkom i nasilničkom ponašanju, navodi se u saopštenju Lakića Babovića, predsjednika OO SNP Gusinje.

Babković istile da se SNP, kao građanska partija, zalaže za mir, suživot i poštovanje različitosti i kao takvi smo svoji na svome.

"Želimo u miru da živimo na našim imanjima i u našoj državi, jer druge nemamo. Zato i pozivamo državu da stanu u zaštitu naših svetinja, a samim tim i nas.

Duboko smo zabrinuti jučerašnjim ekstremističkim činom, koji se desio na Dan državnosti Crne Gore, što samo govori o tome da vandali ne biraju ni dan, ni vrijeme, ni mjesto kada će napraviti ovakvo i slično nedjelo. Očigledno da hapšenja, privođenja naših sveštenika i ataci na naše svetinje, daju dodatni podstrek za ovakve vandalske akcije.

Socijalistička narodna partija podsjeća da je naše sveštenstvo i ranije imalo sličnih problema i da su nadležni organi upoznati sa tim i takvim dešavanjima. Upozoravamo aktuelnu vlast da zbog mira i suživota na ovim prostorima, u najhitnijem roku i u korijenu sasiječe ovakve otvorene ekstremističke i vandalske nasrtaje neodgovornih pojedinaca", kazao je Babović.

 

 

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.