Viski Džoni Voker prodavaće i u papirnoj ambalaži
Ilustracija

Viski Džoni Voker prodavaće i u papirnoj ambalaži

Džoni Voker, brend viskija star gotovo 200 godina, uskoro će se prodavati u papirnoj ambalaži.

Diageo, kompanija koja je vlasnik ovog brenda, saopštila je da planira da na proleće sledeće godine u prodaju pusti prve nove ekološke ambalaže, prenosi BBC.

Pravljenje staklenih flaša, kako navode, troši energiju i emituje ugljenik.

Za papirnu ambalažu, Diageo će pokrenuti firmu pod nazivom Pulpek, koja će proizvoditi ambalažu i za brendove Unilever i Pepsi.

Papirne boce za viski biće napravljene od drvene pulpe i moći će u potpunosti da se recikliraju, saopštila je kompanija.

Mnoge kompanije za proizvodnju pića razvijaju papirne ambalaže kako bi pokušale smanjiti zagađenje i učiniti proizvode održivijima, piše BBC.

Međutim, Koka kola je u januaru saopštila da se neće odreći jednokratne plastične ambalaže jer je potrošači i dalje žele.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.