Uhapšen Nikšićanin, osumnjičen da je napao člana DPSa, od njega ukrao zastavu i zapalio je
ilustracija

Uhapšen Nikšićanin, osumnjičen da je napao člana DPSa, od njega ukrao zastavu i zapalio je

Nikšićka policija uhapsila je 20-godišnjeg R.V. zbog nasilničkog ponašanja. On se takođe sumnjiči i da je zapalio crnogorksu zastavu.

Nikšićka policija je postupila po prijavi da se u ulici Vuka Karadžića u tom gradu narušava javni red i mir i na licu mjesta zatekla V.Š. (23) koji je imao vidne povrede i O.P. (20) iz Nikšića.

Vladan Šturanović, član OO DPS-a Nikšić i člana Savjeta mladih  je odveden na ukazivanje ljekarske pomoći gdje su mu konstatovane lake tjelesne povrede. 

Iz policije navode da je kriminalistička obrada ukazala na sumnju da je došlo do fizičkog obračuna između V.Š. i O.P. sa jedne i osam nepoznatih lica sa druge strane. Utvrđeno je da su ova lica iz vozila u vlasništvu V.Š. otuđili zastavu Crne Gore, određena pirotehnička sredstva i određenu količinu novca, nakon čega su se udaljili sa lica mjesta.

"Sumnja se da je R.V. (20) sa još sedam lica - N.P., P.D., P.B., M.Š., M.S., S.L. i V.D. fizički napao V.Š. i O.P. te i da je nakon što su iz vozila V.Š. otuđili navedene predmete, R.V. zapalio zastavu Crne Gore u blizini mjesta Rubeža u Nikšiću. Obaviješten je nadležni državni tužilac koji se izjasnio da se u radnjama R.V. stiču elementi krivičnog djela nasilničko ponašanje, te da se osumnjičeni liši slobode i privede na dalju nadležnost.U odnosu na paljenje državne zastave Crne Gore nadležni tužilac će se izjasniti o kvalifikaciji djela nakon uvida u spise predmeta.", saopštila je Uprava policije.

Nikšićka policija, poručuju, nastavlja da preduzima mjere i radnje iz svoje nadležnosti sa ciljem utvrđivanja odgovornosti drugih lica koja su učestvovala u ovom događaju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.