Na FDU još 20 slobodnih mjesta
Foto: FDU

Drugi upisni rok

Na FDU još 20 slobodnih mjesta

Na Fakultetu dramskih umjetnosti Univerziteta Crne Gore ostala su tri slobodna mjesta na studijskom programu Gluma, sedam na studijskom programu Film i mediji i 10 mjesta na studijskom programu Drama i pozorište, saopštila je prodekan za nastavu ovog fakulteta Jovana Bojović i navela da i u drugom upisnom roku očekuju zainteresovanost kandidata.

"Tradicionalno, najveće intresovanje je za studijski program Gluma, imajući u vidu da smo imali znatno veći broj kandidata od broja propisanog licencom", kazala je ona.

Rangiranje je realizovano u skladu sa uslovima Konkursa za upis.

"Boduje se prosječna ocjena I, II, III, IV razreda srednje škole, eksterna matura, kao i ocjena u trećem i četvrtom razredu srednje škole iz predmeta koji su od značaja za upis na FDU (maternji jezik i istorija umjetnosti), kao i ocjene koje kandidati dobiju na prijemnom ispitu", kazala je Bojović.

Prodekanka pojašnjava da novonastala situacija izazvana virusom COVID19 nije spriječila i obeshrabrila kandidate da budu dobro pripremljeni za zadatke koji su predviđeni prijemnim ispitom.

"Zbog nedostajućeg prostora, a kako bi se ispoštovale mjere propisane od Nacionalnog koordinacionog tijela prijemni ispit na studijskom programu Gluma, održan u je Kraljevskom pozorištu Zetski dom, dok se na preostala dva studijska programa prijemni održao u prostorijama Fakulteta dramskih umjetnosti", kazala je Bojović.

Kandidatima koji nijesu prošli prijemni ispit savjetuje da čitaju obaveznu literaturu, jer je to neophodan uslov da bi se položio prijemni ispit, kao i da sa manje treme, a više hrabrosti pristupe razgovoru sa komisijom.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.