SZO: COVID-19 nije pod kontrolom u većem dijelu svijeta, pandemija se sve više širi
Tedros Adhanom Gebrejesus

U proteklih šest nedjelja broj slučajeva udvostručen

SZO: COVID-19 nije pod kontrolom u većem dijelu svijeta, pandemija se sve više širi

Direktor Svjetske zdravstvene organizacije Tedros Adhanom Gebrejesus poručio je da kovid-19 nije pod kontrolom u većem dijelu svijeta, a situacija se zapravo pogoršava.

Tedros je, kako prenosi Skaj njuz, rekao da se ukupni broj slučajeva korona virusa u svijetu udvostručio u proteklih šest nedjelja i da u najteže pogođenim zemljama, SAD, Brazilu i Indiji, nema znakova usporavanja širenja bolesti.

"Virus je preokrenuo naglavačke zdravstvene sisteme u nekim od najbogatijih svjetskih zemalja, dok su neke skromnije zemlje uspješnije reagovale", rekao je Tedros na sastanku država članica o procjeni pandemije.

"Znamo da se žarišta mogu da stave pod kontrolu kada zemlje preduzmu sveobuhvatan pristup na osnovnim mjerama javnog zdravstva, poput praćenja slučajeva i kontakata, izolacije, testiranja i liječenja", naglasio je on.

"Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji je prijavljeno više od 11,8 miliona slučajeva kovida-19, izgubljeno je oko 544.000 života. A, pandemija se i dalje, sve brže širi", upozorio je Tedros.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.