Ronaldinjo i dalje u pritvoru: Istraga ušla u peti mjesec, pomaka nema
Foto: AFP

Zbog falsifikovanja lažnog pasoša

Ronaldinjo i dalje u pritvoru: Istraga ušla u peti mjesec, pomaka nema

Ronaldinjo Gaušo, jedan od najboljih fudbalera svih vremena, ušao je u peti mjesec pritvora zbog falsifikovanja lažnog pasoša.

Brazilac je prije nešto više od četiri mjeseca uhapšen u Asunsionu, Paragvaj, zbog toga što je posjedovao lažna dokumenta, a pored njega priveden je i njegov brat.

Lažni pasoši, koje su posjedovali on i njegov brat Roberto Asis, bili su, po mišljenju istražitelja, samo vrh ledenog brijega pod sumnjom da su dio organizovane kriminalne grupe koja se bavi pranjem novca.

Njih dvojica provela su oko mjesec dana u zatvoru, slike i video snimci kako Ronaldinjo igra fudbal sa robijašima širile su se internetom, a potom su ga prebacili u kućni pritvor, odnosno u hotel u kojem se nalaze i dan danas.

Istraga je ušla u peti mjesec, ali nekog pomaka nema i pitanje je kakav ćemo epilog da dobijemo, prenosi Objektiv.rs

Ronaldinjo se sve vrijeme brani navodima da nije znao da su pasoši nelegalni, te da je u Asunsion došao kako bi prisustvovao otvaranju kazina i promociji knjige.

Boravak u istražnom zatvoru ili kućnom pritvoru može da traje do šest mjeseci, tako da tužilaštvo ima rok do početka septembra da sastavi optužnicu ili da oslobodi Ronaldinja i Roberta.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.