Maturantkinja postala hit na internetu: Kreirala sama najneobičniju matursku haljinu

Maturantkinja iz Illinoisa postala je hit na internetu zbog jedinstvene maturske haljine koju je napravila od ljepljive trake.

Kad je Pejton Manker odlučila da učestvuje na ovogodišnjem takmičenju u Stak et Prom, nikad nije mislila da će preko noći postati senzacija na društvenim mrežama.

Već tradicionalno takmičenje izaziva maturante da sami naprave matursku odjeću koristeći lepljivu traku, za šansu za osvajanje stipendije u iznosu od 10.000 dolara.

Pejton je planirala haljinu s temom Leonarda da Vinčija, ali tad je izbila pandemija koronavirusa pa je svoju haljinu odlučila da posveti koroni. Za Insajder djevojka je rekla kako je haljinu bazirala na onome što se događa u svijetu, ali i kako je bila sigurna da će se tom tematikom izdvojiti.

Iako je njena maturska zabava otkazana zbog koronavirusa, to nije spriječilo Pejton da uloži trud u haljinu. Kaže kako joj je trebalo gotovo 395 sati, a potrošila je 41 kolut ljepljive trake.

Haljinu nikad nije nosila pred kolegama, ali fotografije su postale viralne. Njena majka Suzi objavila ih je na Facebooku prošlog mjeseca, a podijelilo ih je više od 250 hiljada ljudi. Od tada Pejon je dobila pohvale sa svih strana svijeta.

Na haljini mogu se vidjeti prizori vezani za koronavirus, uključujući medicinsko osoblje s maskama za lice, ljude koji trče od divovskog koronavirusa, virtuelnu maturu...

"Čitava haljina predstavlja pandemiju u pozitivnom svjetlu", rekla je Pejton.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.