Foto: Tanjug

Anesteziološkinja iz Kraljeva u žarištu koronavirusa u Srbiji

"Kolege u Novom Pazaru su padale sa nogu, ako hoćemo da uspijemo svi moramo poštovati mjere"

Ukoliko se građani Srbije budu pridržavali mjera, a mi, ljekari, svoj posao uradimo kako treba, savladaćemo virus i izaći iz ove situacije, ocijenila je anesteziološkinja iz Kraljeva Tanja Petrović, koja je sa kolegama došla u pomoć novopazarskim kolegama.

"Dobrovoljno sam došla, pošto sam već u prestižnoj bolnici 'Dragiša Mišović' naučila rad sa pacijentima inficiranim koronavirusom", rekla je doktorka u programu Sto plus radija, prenosi Beta.

Ona je naglasila iskustvo desetina kolega sticano u bolnicama širom Srbije, koji su takođe priskočili u pomoć kolegama na Infektivnom odeljenju.

"Ovdje smo zatekle samo dvije koleginice, koje su trudeći se da pomognu velikom broju pacijenata bukvalno padale s nogu", pojašnjava situaciju koju je zatekla.

Na pitanje kako se nosi sa strahom za sopstveno zdravlje, uz osmjeh odgovara "snaći će vas ono čega se najviše plašite".

Kaže, to nikako ne znači da straha nema, odnosno da ga uvjek ima tek toliko da se na poslu i ona ne inficira.

"Mislim da smo već danas dosta uspjeli. Uveli smo neki red i standarde, čime smo raščistili gužve. Sigurna sam da ćemo uspjeti", dobacila je novinarima radija Sto plus, odlazeći sa kolegama preko, takozvane, crvene linije Infektivnog odeljenja.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.