Danas otvoren novi park na Zabjelu (FOTO)
Foto: PG Biro

Danas otvoren novi park na Zabjelu (FOTO)

Novi park u Ulici Buda Tomovića iza zgrade Splićanka na Zabjelu danas je zvanično otvoren.

Zamjenica gradonačelnika Podgorice Slađana Vujačić izrazila je zadovoljstvo povodom završetka radova na uređenju još jedne javne površine u, kako je kazala, kultnom naselju Zabjelo.

"Danas građanima ovog dijela grada predajemo na upotrebu novu parkovsku površinu veću od 2.500 metara kvadratnih u okviru koje imamo potpuno rekonstruisan sportski poligon, novu parkovsku površinu i najljepše dječije igralište u gradu", istakla je Vujačić i podsjetila da je gradska uprava samo nekoliko dana unazad realizovala kapitalno važan projekat na Zabjelu kada je u pitanu putna infrastruktura, a odnosi se na rekonstukciju ulica 27. marta i Ilije Plamenca koje su dobile dvosmjernu biciklističku stazu i drvored od 122 sadnice lipe.

Jelena Jestrović pejzažni arhitekta u gradskom Zelenilu saopštila je da je nakon izgradnje šest dječijih igrališta tokom prošle godine, Zelenilo ove godine krenulo još jačim tempom i samo u prvom polugodištu izgradilo je četiri, započelo još jedno na Draču i danas predali mališanima igralište na Zabjelu.

15935425517i960x600

Foto: PG Biro

"Park je malo drugačijeg sadržaja i prostire se na preko 2.500 kvadrata, sa sportskim terenima i dječijim sadržajima. Izgradili smo pješčanik sa rekvizitima za igru u vidu prelaženja prepreka i teren za mali fudbal sa podlogom od vještačke trave. Napravljeno je i mjesto za odmor sa podlogom od ekingena na kojem smo ugradili setove stolova i klupa, sa kantama za otpadke. Usadili smo preko 50 sadnica ukrasnog drveća, sa akcentom na ukrasnu sortu divljeg kestena i zrela stabla čempresa", istakla je Jestrović.

Ona je saopštila da su sportski sadržaji odvojeni od dječijih sadržaja tamponom zelenog zida od čempresa, a ivicom pacele je posađena živa ograda, dok su mreže košarkaškog terena iskorišćene za vertikalno ozelenjavanje gdje su zasađene aromatične vrste puzavica jasmina čime je uvećana površina pod zelenilom. Na ostalim površinma su formirani travnjaci koji su pokriveni hidrosistemom.

15935425502i960x600

Foto: PG Biro

Tanja Drakulović iz Agencije za stanovanje istakla je da Glavni grad u saradnji sa privrednim društvima nastoji da u svim djelovima grada stvori što bolje uslove za rekreativno bavljenje sportom.

"Agencija za stanovanje izvela radove na ovom lokalitetu koji se tiču obnavljanja sportskog poligona i mobilijara, a osim ovih radova aktivno se radi i na drugim sportskim objektima. Do 10. jula planiran je završetak radova na sportskom poligonu na Barutani, dok su radovi na izgradnji dva sportska poligona u krugu SC Morača u toku, a oni se izvode u saradnji sa Fudbaskim i Odbojkaškim savezom Crne Gore. Njihovim završetkom čemo dobiti dva moderna sportska terena za mali fudbal i odbojku", istakla je Drakulović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.