Pljevljak osuđen na dva mjeseca zatvora zbog statusa na Fejsbuku
Čabarkapa, foto: Facebook

Pljevljak osuđen na dva mjeseca zatvora zbog statusa na Fejsbuku

Pljevljak Velimir Čabarkapa(29) osuđen je na dva mjeseca zatvora zbog krivičnog djela „povreda ugleda Crne Gore“, a presudu je izrekao sudi ja pljevaljskog Osnovnog suda Branko Pejović, piše Dan.

Čabarkapa je u maju na fejsbuk profilu postavio „korigovane“ stihove himne Crne Gore, ukazujući tako na brojne afere i zaplene droge u koje su umiješani državljani Crne Gore, ali i brodovi koji plove pod crnogorskom zastavom.

Čabarkapa je za portal In4S kazao da nije autor pomenutih satiričnih stihova, već da ih je samo prekopirao na svoj fejsbuk profil.

On je rekao da se radi o klasičnom gaženju Ustava i nepostojanosti te tačke zakona, po kojoj se okrivljeni može osuditi na novčanu ili zatvorsku kaznu maksimalno dva mjeseca, dodajući da će na presudu uložiti žalbu u zakonskom roku.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.