UP: Suzavac na djecu bacili upravo organizatori okupljanja i incidenata u Budvi

Izjava očevidaca to potvrđuje

UP: Suzavac na djecu bacili upravo organizatori okupljanja i incidenata u Budvi

Iz Uprave policije su poručili da su netačne informacije koje nastavljaju da iznosi politička partija Demokrate, poslanik Demokrata Boris Bogdanović i Dnevne novine „Dan“ da je policija ubacila hemijsko sredstvo u Mediteransku salu gdje su trenirala djeca.

Tvrde da je riječ o podmetanju policiji i griži savjesti u spoznaji istine i činjenica da su hemijske sredstva na djecu bacili upravo organizatori okupljanja i incidenata u Budvi.

"Činjenica da policija nije krivac za događaja koji joj se podmeće je potkrijepljena izjavom očevidaca od kojih je jedan pristalica Demokrata i učesnik u ovim protestima. Očevidac je sam iznio stav o ovom događaju na jednoj društvenoj mreži, što jasno ukazuje da ga policije nije instruisala. Nakon saznanja za ove objave policija je prikupila obavještenja.Po kazivanju očevidaca, čiji su zapisnici uzeti na ove okolnosti, grupa građana koja je učestvovala u izazivanju incidenata je podigla sa pločnika hemijsko sredstvo i ubacila ga kroz prozor sportske sale gdje se održavao trening za djecu.", saopštila je Uprava policije.

U toku su policijsko – tužilačke radnje, prikupljanje dokaza i spisa na konkretizovanju odgovornosti pojedinaca. Identitet jednog lica je poznat policiji.

"Istina je da je policija upotrijebila sredstvo prinude kao zakonsko ovlašćenje – hemijsko sredstvo u cilju uspostavljanja stabilnog javnog reda i mira koji su narušili izgrednici a da je jedan od njih ispaljeni projektil ubacio u sportsku salu gdje su trenirala djeca kada se sadržaj projektila raširio i uznemirio djecu.Ovo je istina i ovo su činjenice a ne ono što govore ostrašćeni politički predstavnici.", zaključuju iz UP.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.