Husović: Trenutna epidemiološka situacija u Rožajama dosta složena
Rožaje, Ilustracija

"Razloga za paniku nema, niti je treba širiti"

Husović: Trenutna epidemiološka situacija u Rožajama dosta složena

Trenutna epidemiološka situacija u Rožajama je dosta složena, saopštio je predsjednik te opštine Rahman Husović.

Husović je podsjetio na porast broja oboljelih u tom gradu, kojih prema najnovijim podacima Instituta za javno zdravlje (IJZ) ima 19.

Ipak, kako je rekao, razloga za paniku nema, niti bi je trebalo širiti.

"Epidemiološke službe su na terenu, testiraju građane koji su bili u kontaktu sa zaraženima. Siguran sam da situacija neće izmaći kontroli, i da ćemo uskoro prekinuti sve puteve zaraze", rekao je Husović u Jutartnjem programu javnog servisa.

Govoreći o zdravstvenom stanju inficiranih, on je rekao da kod jednog pacijenta stanje pogoršano, hospitalizovan je u KCCG.

"Ostali pacijenti, prema mojim saznanjima, nijesu životno ugroženi, i stabilnog su zdravstvenog stanja", rekao je Husović.

Građani Rožaja, kako je rekao, uglavnom poštuju mjere koje je izdalo Nacionalno koordinaciono tijelo (NKT).

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.