Poslanici Demokrata u zgradi SO Budva dok se ne riješi politička kriza
Foto: Pobjeda

Carević otpočeo kolegijum

Poslanici Demokrata u zgradi SO Budva dok se ne riješi politička kriza

Poslanici Demokratske Crne Gore ušli su u zgradu Opštine Budva i iz nje neće izaći dok se politička kriza u toj opštini ne razriješi. To je potvrdio odbornik Demorkata Dragan Krapović nakon sastanka koji je održan u Akademiji znanja. Sastanku su prisustvovali i poslanik DPS Nikola Divanović i šef kabineta predsjednika opštine Nikola Jovanović (DF)...

Lider Demokrata Aleksa Bečić se sa prozora Radovićeve kancelarije obratio građanima okupljenim ispred opštine. Poručio je da su se građani probudili i da su odbranili izbornu volju građana.

"Nama je Crna Goru u srcu, a njima u džepu", rekao je Bečić, prenosi Pobjeda.

1592817813becic2

Bečić, foto: Pobjeda

Okupljene je pozvao da ne nasrću na policiju. Pozvao je i međunarodnu zajednicu da obrate pažnju na ono što se dešava u Budvi.

Potom se, takođe sa prozora, građanima obratio i sekretar za investicije Mladen Mikijelj koji ih je obavijestio da je Carević na svom radnom mjestom i da trenutno drži kolegijum.

Carević je započeo i kolegijum predsjednika i rekao da je prioritet deblokada opštinskog računa.

Odbornik DF-a Đorđije Vujović Pobjedi je rekao da je privatno obezbjeđenje koje je angažovao vršilac dužnosti predsjednika opštine Vladimir Bulatović izbačeno iz zgrade opštine.

Krapović je u izjavi za medije nakon sastanka u Akademiji znanja ocijenio da su za sto sjeli na ljudskom nivou, jer na političkom nivou nije moguće da "ova ekipa" sjedi u istoj sobi.

1592817048viberimage20200622104833Foto: Pobjeda

"Ljudski smo napravili jer su u pitanju Budvani. Najbrutalnije smo slagani, poput posljednjih šarlatana i prevaranata su se ponašali kolege Divanović, Jelušić i Bulatović. U pitanju su prevaranti i lažovi" - kazao je Krapović.

On je rekao da je svih osam poslanika Demorkata u kabinetu predsjednika SO Budva i da neće izaći iz zgrade opštine dok se situacija ne razriješi.

"Ne postoji šansa da ćemo ovo da pustimo, ne postoji šansa da ćemo biti pregaženi i poniženi. Nemamo namjeru bilo kome bilo što ružno da uradimo. Kao što sam vam rekao, opština je naša i biće naša ili ćemo imati kakav takav civilizovani način ove priče", rekao je on.

On je ocijenio da u Crnoj Gori vlada policijska hunta. - Ići ćemo do kraja i nema predaje. Poslanički klub Demokrata je pozvao i poslanike i građane da dođu ispred zgrade opštine dok se ovo ne riješi.

Poslanik DPS-a Nikola Divanović je kratko izjavio kako je tokom sastanka u Akademiji znanja dobio informaciju da je došlo do nasilnog ulaska u zgradu opštine.

1592816404viberimage20200622104833

Divanović, foto: Pobjeda

Prethodno je vršilac dužnosti predsjednika SO Budva, Snežana Kuč nastavak dijaloga zakazala za četvrtak u 10 časova. Ona je zakazala konsultacije sa predsjednicima klubova odbornika u vezi sa radom na narednoj sjednici i nastavak razgovora povodom aktuelne političke situacije.

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.