Članovi akademske zajednice kroz naučnoistraživački rad i kulturno-umjetničko stvaralaštvo da poboljšavaju zajednicu
Univerzitet Crne Gore

Poruka sa Univerziteta Crne Gore

Članovi akademske zajednice kroz naučnoistraživački rad i kulturno-umjetničko stvaralaštvo da poboljšavaju zajednicu

Članovi akademske zajednice treba da doprinose razvoju i demokratizaciji društva isključivo kroz izvrsnost u naučnoistraživačkom i kulturno-umjetničkom stvaralaštvu, i konstantnim ulaganjem u znanje, napredak i modernizaciju nastavnog procesa, kazali su iz Univerziteta Crne Gore (UCG).

Navodi se da je UCG centralna institucija crnogorskog obrazovanja, nauke i kulture, jedna od temeljnih ustanova crnogorske državnosti i identiteta, koja ima ključnu ulogu i odgovornost da kreira i širi znanje kroz izvrsnost u obrazovanju, nauci i umjetnosti.

“Kao i da stvara uspješne i društveno odgovorne akademske građane i promoviše demokratski i održivi razvoj crnogorskog društva i države”, kaže se u saopštenju, prenosi Mina.

Navodi se da UCG baštini savremene civilizacijske vrijednosti građanskog društva kao što su demokratija, vladavina prava i tolerancija.

“U vršenju svoje misije Univerzitet u potpunosti poštuje nadležnosti i odluke svih državnih institucija, zalažući se posebno za poštovanje zakona, vladavine prava i jednakopravnosti za sve, uz poštovanje demokratski izražene volje većine”, kaže se u saopštenju.

Univerzitet se, kako se navodi, ne miješa u političke odluke, ne komentariše stavove pojedinaca i osuđuje svako ugrožavanje rada institucija.

"Smatramo da članovi akademske zajednice treba da doprinose razvoju i demokratizaciji crnogorskog društva isključivo kroz izvrsnost u naučnoistraživačkom i kulturno-umjetničkom stvaralaštvu, i konstantnim ulaganjem u znanje, napredak i modernizaciju nastavnog procesa”, kazali su iz UCG.

UCG će, kako se dodaje, nastaviti da posvećeno ispunjava svoju misiju ne dozvoljavajući da se lični stavovi pojedinaca izjednačavaju sa stavovima akademske zajednice.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.