Grčka spremna za turiste, otvara aerodrome
Foto: Tanjug

Grčka spremna za turiste, otvara aerodrome

Zdravstvena sigurnost turista biće ove sezone prioritet za Grčku koja u ponedjeljak otvara aerodrome za strane turiste, izjavio je danas premijer Kirijakos Micotakis tokom posete ostrvu Santorini, popularnoj turističkoj destinaciji.

"Veliko mi je zadovoljstvo što sam na Santoriniji i što mogu da pošaljem poruku da je Grčka spremna da dočeka turiste ovog ljeta tako što će njihovu bezbjednosti i zdravlje staviti na prvo mesto", rekao je Micotakis.

Grčka je povećala broj zdravstvenih radnika na svojim ostrvima, a Micotakis je, sa maskom na licu, posjetio zdravstvene ustanove i doktore na Santoriniju.

Grčka će testirati sve putnike koji dolaze sa aerodroma koji se smatraju visokorizičnim i oni će biti u karantinu do 14 dana, zavisno od rezultata. Putnici koji dolaze sa svih ostalih aerodroma biće testirani po slučajnom uzorku, prenosi Rojters.

Grčku je prošle godine posjetilo 33 miliona turista od čega je zemlja imala prihode u iznosu od 19 milijardi evra.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.