Eksplozija u Rusiji: Kompresovani gas eksplodirao, jedna osoba poginula (VIDEO)
Eksplozija u Kazanu

Plamen visok 50 metara

Eksplozija u Rusiji: Kompresovani gas eksplodirao, jedna osoba poginula (VIDEO)

U gasnom skladištu u Kazanju došlo je do eksplozije kompresovanog gasa nakon čega je u toj stanici izbio krupni požar, prenosi Sputnjik.

Kako je saopštilo Ministarstvo za vanredne situacije Rusije, tom prilikom jedna osoba je poginula.

Vatrom je zahvaćena prostorija zapremine 200 kubnih metara gasa.

Ubrzo nakon što je požar zahvatio zgradu, obrušio se krov, a pored jednog poginulog pripadnici Ministarstva za vanredne situacije spasli su još četvoro ljudi, od kojih je dvoje u bolnici na liječenju od povreda.

Iako se to gasno čvorište nalazi u blizini stambenih objekata, do krupnije infrastrukturne štete nije došlo, a nije primijećeno ni pojačano emitovanje štetnih gasova, prenose mediji.

Inače, u gašenju požara čiji plameni dostižu visinu od 50 metara učestvuje 199 vatrogasaca i 58 vatrogasnih vozila.

Još uvjek nije utvrđeno zbog čega je u ovom gasnom čvorištu došlo do požara, iako je već istraga pokrenuta.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.