Jelušić: Povod zakazivanja sjednice skretanje pažnje sa blokade lokalne administracije u BD

"Hitna sjednica, SO Budva zakazana na ovaj način predstavlja bitno kršenje zakona procedure, i Poslovnika o radu Skupštine. Jer tema koja je delegirana za ovako sazvanu hitnu sjednicu, nije, niti može biti kvalifikovana kao hitna sjednica, niti je zakazana po hitnom postupku onako kako podrazumjeva Statut i Poslovnik o radu Skupštine", kazao je Predrag Jelušić, predsjednika OO DPS Budva.

"Prostim jezikom treba reći u čemu je suština. Na ovakav način, želi se dati legitimitet predsjedniku Opštine, da mu se daju ona prava, koja već izvorno ima po zakonu, i po statutu Opštine. Znači, ne treba deligirati prava nikome, da radi ono što mu je u nadležnosti  njegovog posla, u opisu onih aktivnosti koje inače predsjednik obavlja.

Ono što jeste politička suština, jeste da se ovdje pokazuje stvarna namjera, i da je povod zakazivanja ovakve sjednice, na ovakav način ( nezakonit ) i skretanje pažnje ne sa blokade  računa vezano za VT, nego skretanje sa one suštinske teme a to je duža blokada lokalne adminstracije ovdje u Budvi, na koju smo mi i ukazivali više puta. I zato su pokrenute ove dvije inicijative koje ste imali prilike da gledate i gledaćete ova 2 naredna dana.

Sasvim je jasno da četiri godine mandata,  koliko god ova tema bila teška i izazovna, oko VT i hronološki istina komplikovana ali 4 godine mandata, valjda su bile dovoljne da se na jedan temeljit i savjesan način opštinska adminstracija bavila ovim problemom, a ne da smo došli u poziciju u koju smo sada došli", naveo je Jelušić.

To je kako je istakao suština svega: skretanja teme sa kompletne blokade i rada administracije, ne samo opštine već svih lokanih javnih preduzeća na temu VT, koje kako ponavlja, imalo se kad riješiti u ovom gotovo četvorogodišnjem mandatu.

"Naravno da ne. Ponavljam, ovdje je prekršen zakon o lokalnoj samoupravi, prekršen je Statut, Poslovnik o radu, i u načinu sazivanja sjednice po hitnom postupku. Jer ona nije ranije sazvana onako kako predviđa zakon, jer se kaže da se ona saziva u roku do 3 - 5 dana, a ona je sazvana u roku od jednog dana. Niti je suština sazivanje ovakve sjednice i sa ovom temom i tačkom dnevnog reda, nešto što treba da donese lokalni parlament. Jer ponavljam, predsjednik Opštine ima već izvorna prava po zakonu, Statutu i Poslovniku o radu, da se već može baviti i raditi ovim  predmetom oko VT, ne samo sada nego protekle četiri godine.

I znači, ovdje se prosto radi o jednom političkom triku kako bi se skrenula pažnja, sa ne teme aktuelne blokade opštinskog računa, nego na temu blokade kompletne lokalne administracije", naveo je Jelušić.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.