DPS Budva: Nećemo učestvovati i takmičiti se u primitivizmu sa lokalnom vlašću

DPS Budva: Nećemo učestvovati i takmičiti se u primitivizmu sa lokalnom vlašću

"Svjedoci smo, od konstituisanja novog saziva lokalnog parlamenta, da ne postoje uslovi za rad odborničkog kluba DPS-a. Incidenti koji su postali zaštitni znak budvanskog parlamenta sve su učestaliji i brutalniji. Tako smo došli, poslije redovnih upadica, vrijeđanja, govora mržnje, na kraju i do fizičkog nasrtaja na odbornika DPS-a", saopšteno je iz Opštinskog odbora te stranke iz Budve.

Kako dodaju, kao predsjednik lokalnog parlamenta Krsto Radović je dužan da se drži Poslovnika o radu i obezbijedi minimum uslova za rad odbornika.

"Upravo žmurenje na takve pojave i nesankcionisanje istih, dovelo je da pojedinci pomisle kako je sasvim legalno i legitimno da se fizički obračunaju sa neistomišljenicima u nedostatku elementarne parlamentarne i lične kulture. Interesantno da čovjek, koji je bio nosilac lokalne liste naziva “Mir je naša nacija”, podržava i ne ograđuje se od ovakvih dešavanja koja ne doprinose niti miru niti prevazilaženju podjela", naveli su u saopštenju.

Odbornici DPS Budva se neće, kako poručuju, takmičiti u primitivizmu i kumovati povratku u mračni srednji vijek.

"Nažalost koliko god se trudio predsjednik lokalnog parlamenta, Krsto Radović nema autoriteta i kredibiliteta, a ni želje, da obuzda i suzbije ovakav vid primitivnog ponašanja nove lokalne vlasti u Budvi. Za kraj, i predsjednik Skupštine Radović u dogledno vrijeme može i sam da očekuje isti odnos i postupke, od svojih koalicionih partnera", zaključili su iz DPS-a.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.