Kraj NBA lige 12. oktobra
Foto: EPA

Kraj NBA lige 12. oktobra

NBA sezona bi po predloženom sistemu sa 22 tima na Floridi od 31. jula mogla da se završi tek na jesen.

ESPN prenosi da bi po tom sistemu potencijalna sedma utakmica finalne serija bila na programu 12. oktobra.

Plan NBA uključuje kraj regularnog dijela sezone, plej-in i plej-of utakmice za 16 ekipa koje su na plej-of pozicijama, te dodatnih šest timova koji zaostaju najviše sedam poraza za osmoplasiranim ekipoma u konferencijama.

To bi donijelo nastup u nekoj vrsti plej-ofa ekipama Nju Orleansa, Portlanda, San Antonija, Finiksa i Sakramenta, te samo Vašingtona na Istoku.

Ovi timovi bi se sa osmoplasiranim ekipama iz konferencija borile u plej-in rundi za mjesto u standardnom plej-ofu.

Komesar NBA Adam Silver bi ovaj predlog trebalo da iznese na glasanje pred Bord direktora u četvrtak.

NBA draft za 2021. i "prelazni rok" bi uslijedili nakon finalne serije u oktobru, tvrdi izvor ESPN-a.

NBA liga i Unija igrača i dalje raspravljaju o detaljima mogućeg formata, a da bi bio izglasan potreban je pristanak četiri trećine od 30 vlasnika klubova, prenosi B92.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.