Hrapović: Zahvalnost zdravstvenim službama na brzoj reakciji
Hrapović obišao povrijeđene iz udesa kod Bogetića koji su zbrinuti u OB Nikšić

Obišao povrijeđene iz udesa kod Bogetića koji su zbrinuti u OB Nikšić

Hrapović: Zahvalnost zdravstvenim službama na brzoj reakciji

Uz izraze iskrenog saučešća porodicama tragično preminulih u ovoj teškoj saobraćajnoj nesreći, danas sam ovdje u OB Nikšić, gdje sam upravo obišao povrijeđene, kazao je Kenan Hrapović, ministar zdravlja.

Hrapović je naveo da je zaista jednom brzom reakcijom zdravstvenih službi, prije svega Zavoda za hitnu medicinsku pomoć, Doma zdravlja i svih ekipa koje su se u najkraćem mogućem roku pojavile na mjestu nesreće, pružile prvu pomoć i transportovale ugrožene, odnosno povrijeđene ovdje u OB Nikšić.

"Takođe, želim da iskažem zahvalnost svim zaposlenima OB Nikšić, doktorima i medicinskom osoblju, koji su na veoma profesionalan, brz i veoma kvalitetan način pružili sve ono što je neophodno povrijeđenima koji su ovdje zbrinuti", rekao je Hrapović.

U ovoj teškoj saobraćajnoj nesreći, u OB Nikšić je dovezeno 26 povrijeđenih, od toga je 7 njih nakon pružene pomoći i medicinske njege, zadržano na daljem liječenju u OB Nikšić, a njih 19 je pušteno na dalje kućno liječenje.

49952465336e2c63d7e75c

"Svim povrijeđenim želim brz oporavak i da se u najkraćem mogućem vremenu vrate svojim porodicama“, poručio je Hrapović.

Direktor OB Nikšić dr Ilija Ašanin je kazao da su od jutros od 9 sati do 10:15 primili 26 lica zbog povreda zadobijenih u saobraćajnoj nesreći.

Sedmoro pacijenata je zadržano na bolničkom liječenju, 5 u Jedinici intenzivne njege, zbog ozbiljnosti povreda, a dva povrijeđena- na odjeljenju Opšte hirurgije i ortopedije. Zbog krvarenja u stomaku, djevojčica starosti 9 godina je operisana uspješno, trenutno je stabilnih vitalnih parametara, dobro se oporavlja. Dva pacijenta su, da kažem, pod daljim nadzorom, planiramo da uradimo još neke dijagnostičke procedure i da procijenimo da li je potrebno u ovom trenutku raditi bilo koji operativni zahvat koji bi do kraja riješio njihove zdravstvene probleme“, istakao je Ašanin.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.