Katnić: Još nije donijeta konačna odluka o djelovanju Hrapovića
Bivši ministar zdravlja se našao na meti osuda od strane trenutne ministarke Borovinić Bojović

Katnić: Još nije donijeta konačna odluka o djelovanju Hrapovića

Specijalni državni tužilac Milivoje Katnić rekao je da još nijesu donijeli konačnu odluku povodom izviđaja djelovanja bivšeg ministra zdravlja Kenana Hrapovića.

Katnić je rekao da nemaju dovoljno elemenata da donesu odluku ni da je počinjeno krivično djelo ni da nije.

"Teško da iko postoji ko bi namjerno ili umišljajno učinio da naškodi sebi ili građanima i svojoj porodici i djeci ali ima i nešto sto se zove nesavjestan rad i mi ćemo to ispitati", rekao je Katnić navodeći da za sada nema dovoljno dokaza ni da je počinjeno krivično djelo ni da nije, te da se izviđaj nastavlja.

Ranije je iz tužilaštva saopšteno da preduzimaju sve radnje i aktivnosti kako bi provjerilo tvrdnje koje je ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović iznijela na pres-konferenciji održanoj 11. januara povodom nacionalne strategije o imunizaciji, kada je saopštila da je zbog ozbiljnih propusta njenog prethodnika Kenana Hrapovića došlo do zastoja u pregovorima o nabavci vakcina, čime je ugroženo javno zdravlje.

Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnićsaopštio je za Dan da je tim povodom formiran predmet i da je postupak u fazi izviđaja, te da će ovo tužilaštvo u najkraćem roku provjeriti sve navode aktuelne ministarke zdravlja, prikupiti dokaze i odrediti se prema njima.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.