Uhapšen zbog prevare: Budvanin prodavao
Budva

Uhapšen zbog prevare: Budvanin prodavao "tuđi" stan, uzeo 13.000 eura kapare

M.Ć. (55) iz Budve uhapšen je nakon što je prevarom od dva lica uzeo kaparu u iznosu od 13 hiljada eura na ime prodaje stana.

Njega je lišila slobode Jedinica za suzbijanje privrednog kriminaliteta a zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo prevara.

Budvanska policija je nadležnom tužiocu podnijela dvije krivične prijave protiv osumnjičenog za navedeno djelo.

"Sumnja se da je M.Ć. u dva navrata, tokom jula 2019. i decembara 2019. godine, u namjeri da sebi pribavi protipravnu imovinsku korist, držao u zabludu oštećena lica N.G. iz Budve i T.L.V. iz Pariza, prikazivajući im lažne činjenice da od stvarne vlasnice stana B.P. posjeduje ovlašćenje za prodaju stana, koji se nalazi u Budvi u naselju Babilonija.", saopštila je Uprava policije.

On je, kako se navodi, naveo N.G. da mu na ime kapare preda novac u iznosu od 6.000 eura u dva navrata, dok je od drugoštećenog na ime kapare uzeo novac u iznosu od 7.000 eura, o čemu je u oba slučaja sačinio izjave kod notara.

"Oštećenima je predočio da će ugovori o kupoprodaji stana biti zaključeni po završetku uknjižbe na njihova imena po dolasku stvarne vlasnice stana B.P. u Crnu Goru.", kazali su iz policije.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.