Burzan: Najoštrije osuđujemo skrnavljenje spomenika na Ravnom lazu
SD

Burzan: Najoštrije osuđujemo skrnavljenje spomenika na Ravnom lazu

Socijaldemokrate najoštrije osuđuju skrnavljenje spomenika na Ravnom lazu podignutog u slavu boraca koji su podigli Trinaestojulski ustanak, kazala je Snežana Burzan članica GO Socijaldemokrata

"Prvi ustanak u porobljenoj Evropi je jedna od najsvjetlijih tačaka u istoriji Crne Gore, čime su udareni temelji savremenoj crnogorskoj državi", istakla je Burzan

Naglašavajuću da čuvanje nasljeđa antifašizma u Crnoj Gori je obaveza svih i nedopustivo je da se na ovakav način skrnavi jedna od temeljnih vrijednosti na kojima počiva samosvjesna Crna Gora.

"Ovakvi pokušaji ni na koji način ne mogu ugroziti multietnički, multireligijski, građanski, sekularni i antifašistički karakter Crne Gore, jer je ona kroz istoriju više puta odolijevala neljudskim i necivilizacijskim postupcima. Pozivamo nadležne organe da u najkraćem roku otkriju i procesuiraju počinioce ovog nedjela", poručila je Burzan.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.