Republika Srpska ukinula vanredno stanje
Ilustracija

Republika Srpska ukinula vanredno stanje

Narodna skupština Republike Srpske je danas ukinula vanredno stanje u tom entitetu, koje je bilo proglašeno 28. marta zbog pandemije koronavirusa.

Za ukidanje vanrednog stanja bilo je 60 poslanika, a jedan nije glasao.

Odluka o ukidanju vanrednog stanja stupiće na snagu dan poslije objavljivanja u Službenom glasniku RS.

"Poslije dva dana diskusije došli smo do zaključka, uz preporuke stručnjaka, da u RS više nemamo vanredno stanje, a na snazi i dalje ostaje vanredna situacija i Republički štab će redovno da se sastaje i izvještava", rekao je premijer RS Radovan Višković.

Razlika između vanrednog stanja i vanredne situacije je u tome što za vrijeme vanrednog stanja predsjednik RS može da preuzme nadležnosti Skupštine i da donosi uredbe sa zakonskom snagom.

Višković je najavio mogućnost da sutra u RS bude ukinut i policijski čas koji je svakog daana na snazi od 22 sata do pet ujutru.

"Mora dalje da se živi, mora da se privređuje", kazao je Višković.

Poslanici su nastavili rad razmatrajući 19 uredbi sa zakonskom snagom koje je predsjednica RS Željka Cvijanović donijela tokom vanrednog stanja.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.