Pacijent iz Srbije pozitivan na koronavirus, kontakti, među kojima su i zdravstveni radnici, u izolaciji
ilustracija

Institut za javno zdravlje

Pacijent iz Srbije pozitivan na koronavirus, kontakti, među kojima su i zdravstveni radnici, u izolaciji

U Crnoj Gori je trenutno dvoje zaraženih novim korona virusom. Pacijent iz Srbije koji je prije dva dana povrijeđen u saobraćajnoj nezgodi pozitivan je na koronavirus, pokazale su ponovoljene analize Instituta za javno zdravlje.

Laboratorije Instituta su od poslednjeg presjeka stanja obradile ukupno 208 uzoraka na infekciju novim korona virusom, a ponovljeni uzorci osobe čija klasifikacija juče nije bila završena, pokazali su da je osoba pozitivna na koronavirus. 

"Iz današnjeg uzorka, koji je uzet iz donjih dijelova respiratornih puteva dobijen je pozitivan nalaz što je potvrdilo sumnju da se radi o osobi koja se nalazi u fazi oporavka od infekcije novim koronavirusom a koja je inficirana i najveći dio toka infekcije provela izvan Crne Gore", naveli su iz Instituta. 

Oni su kazali da je ketanje osobe kroz Crnu Goru rekonstruisano, da su identifikovani ostvareni kontakti  i stavljeni pod izolaciju uključujući i zdravstvene radnike kao i radnike drugih službi koji su bili u kontaktu sa oboljelim.

Iz Instituta su napomenuli da će se njihovo stanje i uzorkovanje intenzivno pratiti i sprovoditi a slučaj će se tokom boravka u Crnoj Gori voditi kao dodatni pozitivan.

Od početka epidemije ukupan broj inficiranih je 325, broj oporavljenih 314, dvoje je trenutno oboljelih i devet smrtnih slučajeva.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.