Studenti Fakulteta za turizam i hotelijerstvo u mogućnosti da žive i istražuju turizam tokom cijele godine
Foto: UCG

Odobren upis za 180 brucoša

Studenti Fakulteta za turizam i hotelijerstvo u mogućnosti da žive i istražuju turizam tokom cijele godine

Za studijsku 2020/21. godinu, odobren je upis za 180 brucoša na Fakultetu za turizam i hotelijerstvo Univerziteta Crne Gore, a samo interesovanje za studijski program Turizam i hotelijerstvo, tradicionalno je stabilno i sa tendencijom blagog rasta, pa neće iznenaditi ako broj zainteresovanih bude viši od predviđenog broja za upis, kazao je dr Ilija Moric.

"Besplatna školarina, vrlo dobri edukativni kapaciteti Fakulteta, atraktivnost grada Kotora i velike turističke investicije širom Crne Gore, osnovni su pokretači rastućeg interesovanja mladih za turizam. Pored toga, radi se o modernom, atraktivnom i dinamičnom pozivu, čija bitnost u budućnosti može samo rasti", rekao je Moric.

Fakultet za turizam i hotelijerstvo, objašnjava, nudi objedinjen studijski program turizma i hotelijerstva, a studenti se na III godini opredjeljuju za turističku ili hotelijersku oblast.

"Zbog većeg broja, studenti se na predavanjima dijele u dvije grupe, a na vježbama u tri grupe, praćene individualnim konsultacijama prema potrebi i zahtjevima studenata. Time se obezbjeđuje viši kvalitet prenosa znanja, uspješnija  komunikacija i nastavni proces, posebno u dijelu razumijevanja i praćenja savremenih trendova u turističkoj i hotelijerskoj teoriji i praksi", govori on.

Osim redovnih metoda nastave, saopštava on, Fakultet intenzivno radi na organizovanju gostujućih predavanja i stručnih posjeta, učešću na naučnim konferencijama i okruglim stolovima, manifestacijama studentske organizacije i UCG-a i drugo.

"Zahvaljujući lokaciji Fakulteta u srcu Starog grada Kotora, studenti su u mogućnosti da žive i istražuju turizam tokom cijele godine. Tome najviše doprinose cjelogodišnji kruzing turizam, UNESCO status Kotora i edukativni kapaciteti Fakulteta za turizam i hotelijerstvo. Na drugoj strani, daljom digitalizacijom nastave radi se na uvođenju novih nastavnih alata, koji profesorima i studentima olakšavaju razumijevanje i praćenje novih turističkih znanja i vještina", kaže Moric.

On saopštava da su u planu i onlajn prezentacije posebno putem veb sajta, Zoom aplikacije i drugih platformi za direktan kontakt sa maturantima.

"Sve informacije neophode brucošima dostupne na zvaničnom sajtu www.ucg.ac.me/fth, a stabilizacijom trenutne situacije, maturanti će moći da posjete Kotor i kroz direktan kontakt se upoznaju sa Fakultetom i gradom u kom će studirati", dodao je on.

Ističe da Fakultet za turizam i hotelijerstvo i grad Kotor pružaju veoma dobre mogućnosti za praktičnu obuku, sezonsko zaposlenje i uspješno studiranje.

"Posebno su dobro riješena pitanja studentskog standarda, kao što su smještaj i ishrana studenata u studentskom domu, stipendiranje i kreditiranje studenata itd. Sa druge strane, mogućnosti za ispunjen  društveni život, građanski aktivizam, sezonsko zaposlenje, sport, rekreaciju ili hobi u Kotoru i okruženju su među najboljima u Crnoj Gori", saopštio je Moric.

Već dugi niz godina, dodaje on, sva ponuđena mjesta na Fakultetu za turizam i hotelijerstvo se popune kroz tri upisna roka, a interesovanje tradicionalno premašuje broj od 180 raspoloživih mjesta.

"Preporuka za sve maturante je da podnesu prijavu već u prvom upisnom roku i na vrijeme “rezervišu svoje mjesto” u turizmu Crne Gore", završava on.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.