Božović: Đed mi je nosilac albanske spomenice, čitava antifašistička javnost zgrožena postupkom RTCG-a
Vladimir Božović

Ambasdor Srbije na razgovor u Ministarstvo vanjskih poslova

Božović: Đed mi je nosilac albanske spomenice, čitava antifašistička javnost zgrožena postupkom RTCG-a

Ambasador Srbije u Crnoj Gori Vladimir Božović kazao je da pretpostavlja da je u Ministarstvo vanjskih poslova pozvan na razgovor što su i oni kao i cijela antifašistička crnogorska javnost dijeleći stavove Savjeta RTCG zgranuti činjenicom da je u jutarnjem programu TVCG emitovana numera autora prepoznatog po fašističkim izjavama, pjesmama i ponašanju.

Božović je na razgovor u MVP pozvan nakon što je na Fejsbuku komentarisao emitovanje pjesme hrvatskog pjevača Marka Perkovića Tompsona Javnom servisu.

"Reagovao sam kao Vladimir Božović čiji je đed po majci, Nikola Đurović, nosilac partizanske spomenice, poginuo u bitki na Pljavljima, kao antifašista, dajući život za slobodu Crne Gore. A kao ambasador Srbije koju su fašisti i ustaše napali i raskomadali izvršivši neviđeni genocid nad mojim srpskim narodom naročito u takozvanoj NDH. Smatrajući obavezom da se kroz kulturu sjećanja branimo od nekulture zaborava i revizionizma fašizma kao globalne obaveze cijelog svijeta, to posmatram van bilo kakvog odnosa između Srbije i Crne Gore, koje se u obje kao savremene države nastale na antifašizmu na koga su ponosne", napisao je Božović na Fejsbuku.

Izvor: Pobjeda

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.