Velika Britanija: Broj umrlih od koronavirusa premašio 31.000
Ilustracija

U protekla 24 sata u bolnicama preminulo 346 pacijenata

Velika Britanija: Broj umrlih od koronavirusa premašio 31.000

Velika Britanija i dalje ima najviše umrlih od posledica koronavirusa u Evropi, a u protekla 24 sata u bolnicama je preminulo 346 pacijenata, što je veliki pad u odnosu na petak, kada je umrlo 626 ljudi.

Od početka epidemije u Velikoj Britaniji je preminulo 31.587 osoba, uz jednu od najveći stopa smrtnosti na svijetu od 14,67 odsto.

Više umrlih ima samo u Sjedinjenim Američkim Državama.

Sa 465 preminulih na milion stanovnika Velika Britanija je na četvrtom mjestu na svijetu, poslije Belgije, Španije i Italije.

U proteklom danu registrovano je 3.896 novoobolelih od kovida-19, što je 753 manje nego u petak, a ukupno su zaražene 211.364 osobe.

U Velikoj Britaniji se i dalje ne saopštavaju podaci o broju izliječenih, kao i o broju pacijenata na intenzivnoj njezi, prenosi Fonet.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.