Tači: EU treba hitno da dodijeli status kandidata Kosovu
Hašim Tači

Tači: EU treba hitno da dodijeli status kandidata Kosovu

Kosovski predsjednik Hašim Tači izjavio je večeras da je na samitu EU i Zapadnog Balkana ponovio da Unija što prije treba da omogući viznu liberalizaciju za građane Kosova i da mu dodijeli status kandidata za članstvo.

"Upravo sam završio izlaganje na Zagrebačkom samitu. Ponovio sam da postoji hitna potreba da EU isporuči viznu liberalizaciju i status kandidata za Kosovo, kao jedini način za ponovnu izgradnju poverenja u procesu evropskih integracija", napisao je Tači na Tviteru.

Tači je danas učestvovao na video samitu EU i Zapadnog Balkana o borbi protiv korona virusa i evropskoj perspektivi tog regiona, sa šefovima država ili vlada 27 zemalja članica Unije i drugim liderima sa Zapadnog Balkana.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.