Stoltenberg: CG nije tražila novo angažovanje kontrahibridnih timova
Jens Stoltenberg

Stoltenberg: CG nije tražila novo angažovanje kontrahibridnih timova

Gerenalni sekretar NATO Jens Stoltenberg saopštio je da nije bilo zahtjeva upućenih NATO za slanje kontrahibridnih timova koji bi se borili sa dezinfomacijama u vezi sa pandemijom u regionu Zapadnog Balkan.

"Već smo slali kontrahibridne timove u Crnu Goru, ali sada nije bilo zahtjeva za tim“, kazao je Stoltenberg nakon sastanka ministara odbrane NATO saveza.

Najvažnija stvar koju NATO može da uradi je da pošalje konkretnu podršku i zemlje Zapadnog Balkana su dobile podršku od NATO i saveznika, što je Sjeverna Makedonija jasno saopštila tokom sastanka, kazao je Stoltenberg.

"Bio je ovo prvi sastanak gdje je učestovovala i ministarka odbrane Sjeverne Makedonije. Gospođa Šekerinska nabrojala je brojne NATO saveznice, Holadiju, SAD, Česku, Norvešku i druge, koje su pružile konkretnu podršku kroz medicinsku opremu, improvizovane bolnice, finansijsku pomoć itd... Mislim da je to najbolji način, - pružiti konkretnu podršku, što NATO svakodnevno radi, jer djelujući šaljemo jasnu poruku i sprječavamo svaki pokušaj i kampanje dezinformacije," rekao je on.

Stoltenberg je naglasio i da su danas takođe razgovarali sa vrhovnim komandatom NATO snaga u Evropi generalom Voltersom o načinima da se pomoć ubrza i poboljša.

RTCG

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.