Svi koji su izgubili posao od države dobijaju 2.000 dolara od Vlade
Ilustracija

Kanada uvela mjere oporavka privrede

Svi koji su izgubili posao od države dobijaju 2.000 dolara od Vlade

Vlada Džastina Tridoa saopštila je da skoro 5,4 miliona Kanađana prima pomoć u zamjenu za izgubljene prihode zbog pandemije koronavirusa.

Za one koji su izgubili posao kanadska vlada omogućila je naknadu od 2.000 dolara mjesečno, prenosi Tanjug.

Prema posljednjim podacima, 5,97 miliona zahtjeva je podneseno u posljednjih mjesec dana.

Početkom maja biće na raspolaganju i pomoć malim i srednjim preduzetnicima iz programa subvencionisanja plata u visini od 75 odsto od primanja, za kompanije koje dokažu da su zbog pandemije Covid-19 izgubile u martu 30 odsto prihoda.

Opozicija poziva Liberarnu partiju Tridoa da osmisli plan pomoći sektoru uslužnih delatnosti kao i zaposlenima u turizmu koji su među prvima i najviše pogođeni pandemijom.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.