Pljevlja

Vatrogasci i vojska ponovo gase vatru u Matarugama: Jedva spasili na desetine objekata i seosko groblje(VIDEO)

Nakon što su prije sedam dana jedva ugasili vatru u Matarugama i jedva spasili kuće i seosku školu, danas je vatra buknula u sred sela i ugrozila na desetine objekata. Uzrok je ponovo ljudski faktor tako što je neko u blizini seoske crkve palio livadu,prenosi PV Portal.

 Vjetar promjenjivog smjera širio je vatru na sve strane, a vatrogasci su kranjim naporom uspjeli da spasu seosko groblje i nekoliko kuća.

Pripadnici Službe zaštite i spašavanja, iako izmoreni gašenjem vatre na tom području skoro sedam dana uzastopno, daju sve od sebe da ovaj požar stave pod kontrolu.

I druga pješadijska četa Vojske Crne Gore sa kolegama iz Službe zaštite i spasa od vatre opet brani kuće.

Izgleda da nekom od mještana predhodni požar nije bio dovoljna opomena ili u tom selu postoji ozbiljno bolestan čovjek koji uživa u paljenju vatre najmanje je bitno, a ono što je najbitnije je da je vrijeme da se konačno pred licem pravde nađe uzročnik požara.

Načelnik Službe zaštite i spašavanja Goran Čavić bio je više nego ogorčen.

"Nemam drugu riječ osim bezobrazluka. Nakon sedam danaa dežurstva danas je neko došao i u sred sela zapalio livade. Vatra se velikom brzinom približava seoskom groblju i kućama. Neke objekte smo spasili u poslednjem momentu. Ja stvarno više ne znam da li više vrijedi sve ovo što radimo. Ovo se desilo sad u sred dana u matarugama, na 30 do 50 metara od seoske crkve", kazao je Čavić za PV Portal.

Policija dostavila prijavu tužiocu

Kako nezvanično saznaje Pvportal Centar bezbjednosti Pljevlja, predhodnih dana vršio je intezivnu istragu u Matarugama. Nakon prikupljanja dokaznog materijala CB Pljevlja dostavio je Osnovnom državnom tužiocu u Pljevljima spisak na kojem se nalazi nekoliko imena za koje je utvrđeno da su paljenjem livada prouzrokovali više požara u Matarugama. Dakle na potezu je OTD u Pljevljima, tačnije na Tužilaštvu je ili prihvati prijave i kvalifikuje krivično djelo ili da odbaci prijave.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.