Nema žrtava

Srušio se most u italijanskom regionu Toskana

Most u italijanskom regionu Toskana danas se urušio dok su na njemu bila dva teretna vozila, prenose italijanski mediji.

Prema prvim informacijma, jedan od vozača uspio je da se spasi i na bezbjednom je, bez povreda, dok je drugi transportovan u bolnicu sa manjim povredama grudnog koša, prenosi B92.

Incident se dogodio u Toskani, na mostu koji povezuje provincijeske puteve SP62 i SP70.

Dva vozila prelazila su most u trenutku kada je pao. Zbog pandemije korona virusa u ovim trenucima bio je slabiji saobraćaj. U normalnim uslovima ga prelaze hiljade vozila.

Vatrogasci su na mjestu udesa, prenose mediji.

Zasad nije jasno šta je tačno dovelo do urušavanja. Međutim, prema pisanju novina "Il fato kvotidijano", pukotina na mostu primijećena je u novembru nakon nevremena, a saobraćaj je nastavljen nakon sanacije.

Podsjetimo, prije dvije godine u Đenovi se urušio most, a tada su poginule 43 osobe.

Takođe, skoriji sličan incident u Italiji dogodio se u novembru 2019.

Most preko kojeg ide auto-put srušio se tada u italijanskom sjeverozapadnom regionu Ligurija, u blizini Savone, kako je saopšteno uzrok su bile poplave.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.