Đukanović uputio čestitku povodom velikog jevrejskog praznika Pesaha
Ilustracija

Đukanović uputio čestitku povodom velikog jevrejskog praznika Pesaha

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović uputio je čestitku povodom velikog jevrejskog praznika – Pesaha, predsjedniku Jevrejske zajednice Crne Gore Đorđu Raičeviću i svim pripadnicima Jevrejske zajednice, uz najbolje želje za dobro zdravlje, ličnu i porodičnu sreću.

Đukanović je istakao da Pesah ove godine dočekujemo u uslovima do sada nezabilježenog globalnog izazova – pandemije korona virusa, s kojim je suočena i naša zemlja.

"U uslovima kada je prioritet države, cijelog društva i svakog pojedinca očuvanje zdravlja ljudi, pored savremenih medicinskih dostignuća, svijetu je više nego ikada potrebna višemilenijumska mudrost i istrajnost jevrejskog naroda koji je kroz svoju dugu istoriju hrabro odolio svim pošastima.

Ponosni na svoju slavnu istoriju, na očuvanje multietničnosti i multikonfesionalnosti i u najtežim vremenima, mi u Crnoj Gori Jevrejsku zajednicu smatramo dodatom vrijednošću savremenog crnogorskog društva i svojevrsnim simbolom njegovog napretka. Ona je dio svih naših uspjeha na putu evropskih i evroatlanskih integracija, i ukupnog ekonomskog i demokratskog razvoja zemlje. 

Uvjeren da će zajedništvo po kojem je Crna Gora prepoznatljiva doći do punog izražaja i u otklanjanju posljedica pandemije, još jednom vam čestitam praznik, sa željom da ga proslavite u dobrom zdravlju, u miru i blagostanju", poručio je Đukanović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.