Albancima iz dijaspore koji dođu u svoju zemlju porodica će morati da plati karantin
Ilustracija

Albancima iz dijaspore koji dođu u svoju zemlju porodica će morati da plati karantin

Predsjednik Vlade Albanije Edi Rama izjavio je da će državljanima Albanije biti dozvoljen ulazak u zemlju samo ako imaju neodložan razlog, ali da će posle prelaska granice, zbog epidemije koronavirusa, morati da sledeće dvije nedjelje provedu u hotelskom karantinu, što će platiti njihove porodice.

Rama je iznio podatak da je 19 vozila blokirano na graničnom prelazu iz Grčke i ocijenio da je dolazak Albanaca koji žive u drugim zemljama sada neprihvatljiv.

Granica je zatvorena da bi zaštitili ljude u Albaniji i izvan Albanije, izjavio je Rama.

U Albaniji je 377 osoba zaraženo koronavirusom, uz 21 smrtni slučaj.

Relativno mali broj žrtava se pripisuje vrlo strogim merama ograničenja kretanja.

Svi granični prelazi su zatvoreni, kao i škole, prodavnice, ugostiteljski objekti, teretane, uz zabranu okupljanja. Samo jedan član porodice može odlaziti u kupovinu, u određeno vrijeme, prenosi FoNet.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.