Pokušao iz Francuske da pređe pješke u Španiju zbog cigareta, spasili ga helikopterom
Ilustracija

Riješio da pješke pređe granicu penjući se preko planine

Pokušao iz Francuske da pređe pješke u Španiju zbog cigareta, spasili ga helikopterom

Jedan muškarac se izgubio kada je pokušao da pješke pređe iz Francuske u Španiju. On je ovo uradio kako bi tamo kupio jeftinije cigarete, a kažnjen je sa 137 eura, jer je prekršio mjere uvedene radi sprječavanja novog koronavirusa.

Muškarac je spašen helikopterom sa Pirineja, a spasioci su rekli da je kada su ga pronašli bio premoren, drhtao je od hladnoće i bio dezorijentisan, prenosi BBC.

Gorska služba spasavanja saopštila je da je čovjek iz Perpinjana, koje se nalazi oko 25 kilometara od granice sa Španijom, prvobitno pokušao automobilom da pređe granicu, ali je vraćen na kontrolnom punktu, nakon čega je riješio da pješke pređe granicu penjući se preko planine.

Međutim, upao je u potok i izgubio se nakon čega je pozvao spasioce, koji su ga ubrzo pronašli i vratili u Perpinjan.

On je zbog kršenja mjera karantina, koje predviđaju izlazak iz kuće jedino iz posebnih razloga i uz pisano obrazloženje, kažnjen sa 137 eura.

"Podsjećamo vas da ostanete kod kuća", objavila je lokalna policija na Tviteru.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.