Podmetnut požar u Tološima: Vatra prijeti rasadniku
Foto: Pobjeda

Podmetnut požar u Tološima: Vatra prijeti rasadniku "Ekoplanta"

Vatra koja je izbila u Tološima, uz rasadnik kompanije „Ekoplant“, u blizini trafostanice, nešto prije 13 sati, prijeti da ugrozi gazdinstvo ove kompanije.

Kako je Pobjedi potvrdio vlasnik „Ekoplanta“ Željko Vidaković, mještani su ga pozvali oko 13 sati i rekli mu da je izbio požar uz rasadnik.

"Odmah sam pozvao Vatrogasnu jedinicu. Vjetar je izuzetno jak. Nije mi jasno ko je ovo i zašto uradio. To se desilo pred samu zabranu kretanja. Ovdje su imanja na kojima niko ne živi. Da komšija nije primijetio dim ko zna što bi se desilo" rekao je Vidaković.

1586001363pozar1

Požar je podmetnut između, kako je objasnio Vidaković, lješkopljskog kanala i rijeke Matice. Gašenje požara je u toku, ali akciju otežava jak vjetar.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.