Pivara koja proizvodi marku piva
Ilustracija

Zbog istoimenog virusa

Pivara koja proizvodi marku piva "Korona" privremeno obustavlja proizvodnju

Meksička pivara koja proizvodi marku piva "Korona" privremeno će da obustavi proizvodnju zbog istoimenog virusa.

Ovaj meksički brend našao se na udaru šala tokom krize, zbog prilično "nesrećnog" imena.

Na internetu su se pojavile i glasine da je prodaja piva "Korona" značajno smanjena u SAD, ali je to demantovala kompanija "Grupo modelo", koja proizvodi ovo pivo.

BBC napominje da obustava proizvodnje ovog brenda nema nikakve veze sa imenom, već sa tim što je "Grupa modelo" u Meksiku okarakterisana kao kompanija čiji rad nije preko potreban tokom krize.

Kompanija će proizvodnju piva da obustavi u nedjelju, 5. aprila, a suspenzija će da traje do 30. aprila, u okviru mjera spriječavanja širenja virusa.

Pivo "Korona" izvozi se u 180 zemalja u svijetu.

U Meksiku je do sada potvrđeno 1.500 slučajeva zaraze koronavirusom, a od posljedica infekcije preminulo je najmanje 50 ljudi, prenosi Srna.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.