Vitki i tokom perioda izolacije: Provjereni trikovi kojima ćete zavarati glad
Ilustracija

Vitki i tokom perioda izolacije: Provjereni trikovi kojima ćete zavarati glad

Za vrijeme izolacije kretanje je svedeno na minimum, a hrana je ono za čim svi posjegnemo kad previše vremena provodimo u kući ili nam je dosadno. U onim trenucima kada pokušamo da sakrijemo ili potisnemo negativne emocije to uglavnom činimo tako što jedemo pojačano, kažu psiholozi.

U kućnim uslovima možemo da vježbamo, ali ako niste ljubitelji preznojavanja, imamo trikove koji djeluju, a da se neodričete ničega previše.

Krenimo redom:

Pripremite obroke na početku dana

Ovako ćete da imate potpuni uvid u ono što ste pojeli i koliko kalorija ste unijeli. Osim toga mnogo je bolja opcija da pripremite sve od jednom, jer tako nećete da dođete u iskušenje da gricnete još nešto dok pripremate svaki obrok.

Pronađite zdravije opcije

Umjesto da grickate čips uz film, odaberite neku zdraviju varijantu. Kokice su mnogo bolje za organizam, a imaju i znatno manje kalorija, kažu nuticionisti. Dobar izbor je i nasjeckano povrće na štapiće koje možete da jedete uz grčki jogurt.

Zavarajte glad salatama

Uz svaki obrok dodajte veliku porciju povrća. Tako ćete da napunite želudac, pa će manje mjesta da ostane za ostalu hranu.

Unosite dovoljno tečnosti

Hidratacija je bitna iz više razloga, a pomoći će i u otklanjanju osjećaja gladi. Želudac će u ovom slučaju u svakom trenutku da bude napunjen, pa je manja vjerovatnoća da ćete da imate iznenadne napade gladi. Osim vode možete da pijete čajeve koje ćete da zasladite stevijom.

Žvaćite

Dok jedete budite skoncentricani samo na hranu. Vodite računa koliko puta ste je sažvakali. Imajte na umu da stručnjaci kažu da signal od želuca do mozga putuje 20 minuta. Dajte vremena želucu da da do znanja tijelu da je sit.

 

Izvor: Stil

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.