Osloboditi naknade sve korisnike Morskog dobra za 2020. godinu

URA predlaže olakšice za turističku privredu

Osloboditi naknade sve korisnike Morskog dobra za 2020. godinu

Građanski pokret URA uputio je javnu inicijativu za pomoć turističkoj privredi, koja će biti značajno ugrožena zbog novonastale pandemije Korona virusa. Predložena mjera se odnosi na Morsko dobro, od kojeg se zahtjeva da sve korisnike oslobodi naknade za 2020. godinu.

“Kako je već sada nažalost jasno da će sezona biti pod znakom pitanja, a da i u najoptimističnijem scenariju teško možemo očekivati veći pomak, vjerujemo da je ova mjera optimalna i da će makar malo pomoći zakupcima da održe svoju poljuljanu likvidnost poslovanja” sopšteno je iz URE.

URA ističe da bi se ova mjera odnosila “na sve zakupce koji su zaključili ugovore sa Morskim dobrom, bilo da se radi o zakupcima kupališta, privremenih objekata ili onim koji su zaključili duguročne ugovore”.

U pokretu URA podsjećaju da će, po trenutnim procjenama, prihodi od turizma ove godine biti manji i do 90%, pa da bi “svaka podrška turističkoj privredi bila poželjna, dok Vlada mora naći mehanizme da institucionalizuje takvu pomoć”.

“U Crnoj Gori ima više stotina zakupaca Morskog dobra, tako da bi brojnim porodicama ova mjera predstavljala veliko olakšanje. Treba vjerovati da se dio sezone ipak može spasiti, ukoliko pandemija ne potraje predugo, ali je onda za očekivati da se ta sredstava upotrijebe za bolju promociju i pripremu kupališta i objekata, jer po svemu sudeći slijedi jako teška godina”, zaključili su u URI.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.