Travnik: Zaraženi koronavirusom preminuo u vozilu Hitne pomoći
Ilustracija

Travnik: Zaraženi koronavirusom preminuo u vozilu Hitne pomoći

Muškarac (66) iz Gornjeg Vakufa/Uskoplja, koji je preminuo u vozilu Hitne pomoći, bio je pozitivan na virus korona, potvrdio je danas u Travniku direktor Zavoda za javno zdravstvo Srednjobosanskog kantona Sead Karakaš.

Muškarac je primljen je u službu Hitne pomoći u Gornjem Vakufu/Uskoplju, a preminuo je na putu prema bolnici u Travniku.

"Imali smo osjećaj da bi ga trebalo testirati, to smo i uradili, te smo dobili pozitivan nalaz. On nije imao epidemiološki pozitivnu anketu, nije bio u samoizolaciji, niti je imao potvrđene kontakte sa nekim ko je pozitivan na virus korona. Na nama je da istražujemo koji je to nulti slučaj od kojeg se on zarazio i koji su eventualni kontakti", rekao je Karakaš novinarima.

Karakaš je naglasio da je juče iz Srednjobosanskog kantona na testiranje u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu poslato 15 uzoraka, te da su dva bila pozitivna.

Drugi slučaj zaraze virusom korona potvrđen je u Novom Travniku, a riječ je o osobi koja je povezana sa klasterom Tuzla.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.