Srbija: 13 žrtava koronavirusa, 55 osoba na respiratorima, 741 oboljeli
Foto: Reuters

Srbija: 13 žrtava koronavirusa, 55 osoba na respiratorima, 741 oboljeli

U KCB Dragiša Mišović u Srbiji preminule su dvije žene, jedna stara 82, druga 86 godina, navela je epidemiolog Darija Kisić Tepavčević i dodala da su obije imale pridružena hronična oboljenja.

Navela je, a što je ranije danas objavljeno, i da je u KC Vojvodine preminuo muškarac od 62 godine, koji je imao hronično oboljenje bubrega i bolovao od hipertenzije i gojaznosti. Trenutno se, dodala je, 55 osoba nalazi na respiratorima, prenosi N1.

Od toga, navela je, 10 je na Infektivnoj klinici Kliničkog centra Srbije, troje u Infektivnoj klinici u Nišu, četvoro u KC Vojvodine, sedam u KC Kragujevac, 14 u KCB Dragiša Mišović, sedam na Klinici za pulmologiju KCS, 10 u KC Niš u staroj zgradi hirurgije. navela je Kisić Tepavčević.

Do 15 časova danas registrovan je ukupno 741 potvrđen slučaj COVID 19. Od posljednjeg izveštaja do 15 časova testirani su uzorci 376 osoba od kojih je 82 pozitivno i 294 negativno na novi koronavirus.

Kisić Tepavčević je još jednom apelovala na građane da shvate koliku ulogu svako kao pojedinac ima u ovim trenucima.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.