Hrapović: Stižu tri tone medicinske opreme, jedino zajedno ovo možemo pobijediti

Ministar zdravlja posjetio Tuzi

Hrapović: Stižu tri tone medicinske opreme, jedino zajedno ovo možemo pobijediti

Ministar zdravlja Kenan Hrapović kazao je prilikom posjete Domu zdravlja u Tuzima da je do jutros u toj opštini testirano 85 građana, da je kod 31 osobe potvrđen koronavirus i da se dva pacijenta nalaze u Kliničkom centru.

"Znam da je teško građanima Tuzi ali vas ohrabrujem da moramo da istrajemo i poštujemo naredbe. Izdržimo, proći će sve ovo, a jedino zajedno ovo možemo pobijediti. Molim vas ostanite u kućama i pridržavajte se mjera", kazao je ministar zdravlja.

Zdravstvena zaštita funkcioniše stabilno, kaže on.

"Ono što jeste problem je nedostatak zaštitne medicinske opreme ali i to će biti riješeno. Čuli smo izjavu premijera, zahvaljujući njegovom angažmanu obezbijeđeno je da danas u Crnu Goru stignu tri tone medicinske opreme koja će ujutru biti distribuirana svim zdravstvenim ustanovama u Crnoj Gori. Ne brinite", poručio je on, najavivši da će naredne sedmice stići još zašitne opreme.

Predsjednik Opštine Tuzi Nik Đeljošaj kazao je da je disciplina u Tuzima na visokom nivou i da tako treba nastaviti i u narednim danima.

Ljekar Halil Duković istakao je da je zdravstveni sistem u Tuzima organizovan na najbolji način.

"90 odsto obaveza obavlja se elektronskim putem. Zahvalio bih cijelom zdravstvenom sistemu, vjerujem da ćemo ovako i nastaviti", kazao je Duković.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.