Hrapović zdravstvenim radnicima: Nijednog trenutka nisam sumnjao u vas, zajedno da pobijedimo bolest(VIDEO)

Ministar zdravlja Kenan Hrapović obratio se svim zdravstvenim radnicima u Crnoj Gori koji se nalaze na prvoj liniji fronta u borbi protiv koronavirusa i na taj način im se zahvalio što svakodnevno izlažu sebe opasnosti kako bi zaštitili ostale od širenja epidemije.

Hrapović je objasnio da su prije svega u danima koji su za nama nadležne institucije i Vlada Crne Gore činile sve da odgode pojavu koronavirusa u Crnoj Gori koji je danas najveća svjetska zdravstvena prijetnja.

"Danas, kada je već jedan broj naših građana zaražen ovom opakom bolešću, želim da se obratim svim zaposlenima u zdravstvenom sistemu Crne Gore - ljekarima i sestrama, medicinskom i nemedicinskom osoblju. Birajući svoj životni poziv, Vi ste nesumnjivo odabrali najhumaniju i zasigurno jednu od najtežih i najodgovornijih profesija. Spašavanje života i svakodnevna briga o zdravlju pacijenata i stanovništva - to svakako jeste. Vi ste i do sada u bezbroj situacija, počesto u skromnim i otežanim uslovima, kao pojedinci ili institucije zdravstvenog sistema, pokazali visoku profesionalnost i odgovornost u obavljanju svog posla", istakao je Hrapović.

On je kazao da su medicinski radnici iskazali odgovornost prethodnih dana, od početka borbe, i da on nijednog trenutka nije sumnjao u radnike svog resora.

"Za sve Vas, to je ovaj trenutak. Vi ste na prvoj liniji odbrane od narastajuće epidemije, a institucije sistema i građani podrška u preduzimanju mjera da posljedice budu kontrolisane i što manje. U danima koji slijede, od Vas očekujem da još jednom uložite dodatne napore i svojom sigurnošću, odgovornošću i energijom pomognete da zajednički pobijedimo ovu bolest i da kao sistem i društvo položimo i ovaj ispit", zaključio je ministar Hrapović.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.